071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl
← Onze inspiratie

Onverwachte ontmoetingen in Bar Bijzonder tijdens EventStreet

“Als je een verhaal ervaart, kom je jezelf tegen”

15 cafés in hartje Haarlem. 15 eventbureaus. Branchevereniging IDEA is jarig en vierde dat op 10 juli met EventStreet: een spetterend meet & greet event voor opdrachtgever en bureau. De eventbureaus presenteerden zich elk in een andere horecagelegenheid op en rondom de Grote Markt. Daar konden opdrachtgevers, partners, stamgasten en voorbijgangers ervaren hoe je creativiteit, gastvrijheid en deskundigheid mengt tot een aansprekend event. Obsession was er natuurlijk bij. In Bar Bijzonder draaide alles om bijzondere ontmoetingen met onverwachte stamgasten.

In Bar Bijzonder zijn we heel dichtbij onszelf gebleven. Geen creativiteit om de creativiteit, niet zomaar een leuk feestje, maar een concept dat klopt. Van binnen en van buiten. Het Obsession rood komt terug in het Bar Bijzonder logo, de signing en de kleding van het Obsession team. Dat is de vorm, en die moet piekfijn in orde zijn, zodat alle aandacht kan uitgaan naar de inhoud. Naar de ervaring. Wij geloven in de kracht van de fysieke ontmoeting. Want op het moment dat je elkaar echt treft, gebeuren er wonderlijke dingen.

Tafel vol bijzondere stamgasten
Aan de stamtafel van Bar Bijzonder op het terras van Brasserie van Beinum tegenover de Haarlemse St. Bavo kerk ontmoet je bijzondere en onverwachte stamgasten. De customer journey begint bij aankomst, waar bezoekers een gesprek van 15 minuten kunnen boeken met hun favoriet. Omar Kbiri bijvoorbeeld, expert op het gebied van nieuwe media en popcultuur, die Richard Branson op ludieke wijze wist over te halen met hem mee te mogen naar de inauguratiespeech van Obama. De gezusters Fokkens, inmiddels 76 jaar en bezig met hun vijfde boek, vertellen je hoe het is om vijftig jaar in ‘het leven’ te zitten. Bij Donatello Piras kun je ontdekken wie de mens is achter de zakelijke profielfoto. En met Alan Bunsee, bekend van het TV-programma The Amsterdam Project, kun je het hebben over de levenslange kwetsbaarheid én kracht van iemand die dakloos en gokverslaafd was.

Gezien worden
Mensen komen zichzelf tegen in Bar Bijzonder en zowel ‘stamgast’ als gesprekspartner is verrast over de veelzijdigheid. “Elk verhaal is anders!” “Ik heb met niemand eenzelfde soort gesprek gehad.” “Bijzonder hoe je in vijftien minuten zoveel met elkaar kunt delen.” Er wordt gelachen, geluisterd, een traantje weggepinkt, een saampie gemaakt, en altijd is daar die blik van herkenning: gezien en gehoord worden door een ander mens. En mocht het gesprek toch even stilvallen of wat moeilijk op gang komen, dan is daar de Stampot gevuld met gewetensvragen en de flesjes met Spraakwater.

De ontmoeting telt
Rond 22 uur, als de EventStreet langzaam uitdooft, wordt er in Bar Bijzonder nog gedanst. De gesprekken gaan door. Inmiddels niet meer begrensd door de ludieke bel die een volgende ronde aankondigt, maar door de klok van ‘ik ga zo naar huis’. Er wordt gesproken over de essentie van events. Iemand zegt: “Je komt voor een inhoudelijk onderwerp, maar uiteindelijk zijn het niet de Powerpoints die je onthoudt, maar de mensen en de ontmoetingen die je met hen hebt gehad.” Zo waar. Dat is de kracht van LIVE: inspirerende mensen die een verhaal delen dat je raakt, meeneemt en doorvertelt.

Impressie van Bar Bijzonder
Foto’s van Bar Bijzonder
Foto’s van alle ontmoetingen

Ook Obsession TV bezocht Bar Bijzonder. Bekijk hieronder de aflevering.

Stamgasten en partners bedankt!
Met dank aan alle stamgasten en partners die Bar Bijzonder mede mogelijk hebben gemaakt.

Stamgasten – Alan Fernando Bunsee, Tony Bosma, Donatello Piras, Marleen van der Zalm, Louise & Martine Fokkens, Omar Kbiri, Joost Rigter en Sander Pluijm.

Partners – Solid Rental, Elles & Hellen, BFilms.tv, MPS Food & Design, Brasserie Van Beinum, Photonic, Aaaaha! The Actor Factory.