071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl
← Onze inspiratie

Obsession treedt toe tot bestuur IDEA

“Opdrachtgevend Nederland mag ons nog beter leren kennen”

IDEA is de branchevereniging van evenementenbureaus in Nederland en doet er alles aan om haar leden en het vak verder te helpen. Inhoudelijk en creatief, door de ontwikkeling van een keurmerk, als kennispartner en op het gebied van wet- en regelgeving. De vereniging telt op dit moment 60 leden en heeft een vijfkoppig bestuur. Jan Liebregts, operationeel manager, is er sinds kort één van.

“Events zijn een onderdeel van de MarCom-strategie”, stelt Liebregts “Dat wordt steeds meer zo gezien, door onze opdrachtgevers en door de evenementenbureaus zelf. Toch is er nog best een afstand in perceptie ten opzichte van de grote reclame- en adviesbureaus. Eén van de speerpunten van het IDEA-bestuur is dan ook het vergroten van de zichtbaarheid bij opdrachtgevers en een betere aansluiting op het MarCom-veld. Opdrachtgevend Nederland mag ons nog beter leren kennenen met dit thema ga ik me de komende jaren bezighouden.”

Mooie mix
De aanstelling van Liebregts is in principe voor 3 jaar. “Kort genoeg om een frisse blik te kunnen houden, lang genoeg om iets te kunnen bereiken met elkaar. Ik vind het mooi om vanuit Obsession een steentje bij te dragen aan het verder professionaliseren van ons vak. Daar hoort een gezonde branchevereniging bij. In het bestuur van IDEA zie je echt een afspiegeling van onze branche. Een mooie mix van oudgedienden, rasondernemers en creatieve geesten. Vanuit Obsession neem ik kennis over een breed portfolio mee, met opdrachten uit zowel de corporate als publieke sector. Daarin zijn we vrij uniek.”

Toonaangevend worden
“Ik vind het een eer en een mooie kans om IDEA verder te helpen bij haar missie om de toonaangevende eventbureaus van Nederland te representeren”, besluit Liebregts. “Door de ontwikkeling van een keurmerk, waardoor opdrachtgevers weten wanneer ze met een kwalitatief goed bureau te maken hebben. En waardoor de bureaus meer en passende business kunnen genereren. Ook de aansluiting tussen onderwijs en het werkveld is een aandachtspunt, welke ik persoonlijk en wij als Obsession een warm hart toe dragen. Bij elkaar omvat het de hele range van ons mooie eventvak.”