071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl
← Onze inspiratie

Event trends anno 2017

Wat speelt er in onze branche, zijn er nieuwe ontwikkelingen en behoeften? Hierbij een paar items die anno 2017 een rol spelen bij evenementen en die tevens nieuwe mogelijkheden bieden.

MIXED REALITY
Door de wereldwijde investeringen in VR worden de lijnen tussen fysieke locaties vervaagd. In deze 3e dimensie kunnen mensen van over de hele wereld steeds beter met elkaar communiceren. Hierdoor kunnen de evenementen van de toekomst voorbij gaan aan locaties, terwijl de één-op-één interactie blijft bestaan. Mixed reality verwijderd muren en creëert nieuwe mogelijkheden voor event-professionals.

DRONE STREAMING
Door de opkomst van drones verwachten bezoekers steeds meer van een stream. Verschillende standpunten vanuit de lucht zorgen voor een extra dimensie in het live streamen. De 4K camera drone is daarmee een krachtige tool om een groot publiek met elkaar te verbinden.

CROWD THINKING
Gedurende het creatie proces de doelgroep er bij betrekken verhoogd de toewijding van de bezoekers. Door samen met de deelnemers de content te creëren is het makkelijker om ze met een tevreden gevoel naar huis te laten keren.

VAN INHOUD NAAR VORM
Diversiteit in een conferentie-programmering is tegenwoordig meer een
verplichting dan een hippe keuze. Werkvormen, content en het divers maken van de sprekers op het podium vraagt om een andere aanpak van het event.

INTERACTIE
Door gebruik te maken van persoonlijke apparaten kan het publiek op vele verschillende manieren worden bereikt en betrokken bij jouw evenement. Dit vraagt ook veel meer van de digitale infrastructuur rondom de locatie.

IT’S ALL ABOUT THE FOOD
Er is een explosie gaande op het gebied van voedselkeuze op evenementen. Lunch breaks worden omgetoverd tot gastronomische ervaringen om zo een extra dimensie aan het event toe te voegen.

VEILIGHEID
Door wereldwijde terroristische dreigingen wordt veiligheid een steeds groter punt van aandacht voor locaties. Het gevoel van veiligheid moet niet alleen gevoeld worden, maar het moet er ook echt zijn. Safety first…