071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl

Metropolis vanuit Den Haag

Metropolis — Conferentie Migration & Global Justice

Metropolis is 's werelds grootste netwerk van onderzoekers, beleidsmakers en internationale maatschappelijke organisaties op het gebied van migratie en diversiteit. Den Haag is in 2017 voor de tweede keer host van deze omvangrijke 5-daagse conferentie. Na een pitch krijgt Obsession de opdracht om de gemeente Den Haag te ondersteunen bij de organisatie ervan, van creatie tot uitvoering.

Aanpak

In 2010 was Nederland ook het decor van de internationale Metropolis conferentie. Als stad van vrede en recht en met een onderwerp dat actueler is dan ooit, is Den Haag in 2017 voor de tweede keer de host. Het thema van de 23e editie is ‘Migration and Global Justice’. Dat is ons vertrekpunt om samen met de gemeente een vernieuwende opzet te bedenken. Daarvoor ontwikkelen we een programma met 38 plenaire sprekers, 90 workshops, studietours en informele avondprogramma’s. Om structuur te geven aan de verschillende programmaonderdelen, ontwikkelen we een speciale manual voor de facilitators en sprekers. Daarin staat de opzet, wat er van hen verwacht wordt, de setting en ook praktische informatie. Zo worden ze uitgedaagd om out of the box te denken en voor een vorm te kiezen die bij hun inhoud past.

Resultaat

Den Haag heeft met deze conferentie laten zien dat een memorabel event valt of staat met een goede voorbereiding en heldere communicatie richting alle betrokkenen. Door actief te sturen op inhoud en planning en te durven afwijken van de geijkte vormen voor plenaire sessies en workshops, heeft Metropolis 2017 deelnemers en organisatie verrast. Het Metropolis projectteam spreekt van ‘the best conference in 20 years’. Er is een basis gelegd voor een vernieuwende opzet, die onder andere mogelijk werd door de inzet van manuals, een netwerkapp en een newsroom. Drie manieren die LIVE communicatie versterken, ontmoetingen te faciliteren en de wereld direct op de hoogte brengen van de resultaten.

Deel deze case op

  • Google+
  • Pinterest
Deel op LinkedIn