071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl

Inspirerend top congres

Algemene Rekenkamer — Congres EUROSAI

Het 200-jarig jubileum van de Algemene Rekenkamer is aanleiding om voorzitter te worden van EUROSAI, de Groot-Europese ‘vereniging’ van Rekenkamers. Als voorzitter zijn zij ook gastheer van twee internationale congressen; Young EUROSAI en EUROSAI, met ‘innovatie’ als centraal thema. Tijdens het congres wil de Algemene Rekenkamer de 300 deelnemers uit 70 landen inspireren om kennis en innovaties te delen. Ook wil ze de aanpak van het congres over een andere boeg gooien, meer passend bij de huidige tijdgeest en het thema ‘innovatie’.

Aanpak

De vernieuwing van een groot internationaal congres. Geen traditionele setting in een congreshotel, maar twee dagen plenair in een industriële vliegtuigterminal en twee workshopdagen in 14 verschillende locaties in Den Haag. Niet alleen grensverleggend en innovatief, maar tevens optimaal gastheerschap waarbij de Algemene Rekenkamer haar gasten in vijf dagen de gehele stad Den Haag laat ervaren. Voor de vormgeving en inhoud van het programma werken we onder andere samen met 5 designers van de Academie voor Beeldende Kunst en dans- en muziekstudenten van Codarts wat een vernieuwd decor oplevert en het maatschappelijk belang versterkt.

Info KABK: www.cargocollective.com/studiocloudatlas

Resultaat

De Young EUROSAI generatie, die voor het eerst samenkwam, vat het congres samen in tien uitdagingen en tien mogelijke oplossingen. Deze vormen als mindmap waardevolle input voor de presidenten op het EUROSAI congres. De EUROSAI deelnemers zijn aangenaam verrast door de nieuwe aanpak en diversiteit van het congres. Vrijwel alle delegaties maken kenbaar nog nooit zoveel goede ideeën van andere Rekenkamers te hebben overgenomen. Het EUROSAI congres bereikt zo een nieuwe standaard en is een uitstekende start van het voorzitterschap van de Nederlandse Algemene Rekenkamer.

Deel deze case op

  • Google+
  • Pinterest
Deel op LinkedIn