071 56 01 660
  • nl
  • en
071 56 01 660
  • nl
  • en

De Innovation Expo 2016

Ministerie Infrastructuur en Milieu — Innovation Expo

De Innovation Expo 2016 moet een dynamische dag vol ontmoetingen worden. Een dag waarop mensen hun innovaties kunnen tonen, samenwerkingsverbanden kunnen smeden en inspiratie kunnen opdoen. Alles draait om creativiteit, reflectie en bruggen bouwen naar de toekomst. Met een afwisselend programma dat bestaat uit plenaire sessies, exposities, workshops, speed dating en ontmoetingsmomenten. Met deze briefing van de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gingen we aan de slag om een passend concept te bedenken.

Aanpak

Het liep anders. Het creatieve idee ontstond tijdens de collectieve briefing van de vijf geselecteerde bureaus. In plaats van momentum, energie en tijd te verliezen om de pitch te winnen, stelden we voor om samen te werken, elk vanuit ons eigen specialisme. Zo werd het Event Consortium Innovation Expo geboren. Met dit ‘dream team’ konden we het evenement organiseren op de gewenste plek in Amsterdam, het Overhoeks terrein, wat niet alleen openbaar gebied is, maar waar ook gebouwd werd. Daarmee brachten we meteen het hoofdthema van de Innovation Expo in praktijk: de Sustainable Urban Delta, waar oplossingen voor complexe grootstedelijke delta’s getoond zouden worden.

Resultaat

Onze opdrachtgevers waren zeer te spreken over de enorme live en online aandacht die de Innovatieon Expo kreeg. Het evenement was uitverkocht en er waren 60% meer bezoekers dan in voorgaande jaren. Ook was #IE2016 trending topic op Twitter. Het seminargedeelte verliep vlekkeloos. Zelfs in de aanwezigheid van 38 EU-ministers en 5.500 bezoekers die allemaal een overdekt programma werd geboden, omdat je het in april nooit weet met het weer. Op de dag zelf werden 5 Green Deals getekend en waren er 110 nationale en internationale sprekers die met elkaar 30 verschillende sessies leidden.

Eventex award 2016 - Best Trade show (silver)
Gouden Giraffe 2016 - Categorie Beurzen (goud)

Deel deze case op

  • Google+
  • Pinterest
Deel op LinkedIn

"Dit evenement is uniek! Leuk omdat het informeel, interactief en praktisch is dit in vergelijking met andere landen waar de expo's vaak ingewikkeld en saai zijn. "

Mark Rutte
Minister-President / Staten-Generaal