071 56 01 660
  • nl
071 56 01 660
  • nl

FinTech aan zee

Accion — Internationale conferentie

Accion Venture Lab is een onderdeel van Accion, een non-profitorganisatie gelieerd aan FMO, die advies en training geeft op het gebied van microfinanciering aan overheden, banken, investeringspartijen en universiteiten wereldwijd. Ze hebben als doel financiële diensten zoals een bankpas en digitale betalingsmethoden toegankelijk te maken voor iedereen. Voor hun Global Summit benaderen ze ons voor geschikte locaties, gastenvervoer en de organisatie. De genodigden zijn CEO’s van Accion en FMO partnerbedrijven.

Aanpak

De internationale gasten van over de hele wereld zullen elkaar treffen in Nederland. Sommigen van hen hebben nog nooit de zee gezien. Daarom kiezen we Beachclub Doen in Scheveningen als locatie voor het besloten forum op de eerste twee dagen, de glazen ruimte voor het avondevenement en de creatieve Caballero fabriek voor de summit op dag drie. In het voortraject wordt al snel duidelijk dat alles draait om het faciliteren van ontmoetingen. Voor het inrichten van de locatie stellen we Meeting Points voor, waar mensen elkaar kunnen treffen. Via een speciale netwerkapp kunnen ze voor en tijdens de summit afspraken maken. Verder hebben we Accion Venture Lab handvatten gegeven voor passende werkvormen tijdens de break-out sessies, zoals paneldiscussies met veel ruimte voor uitwisseling van ideeën.

Resultaat

De Fintech for Inclusion Global Summit is een vruchtbare driedaagse conferentie geworden, die onder andere in het teken staat van de samenwerking tussen Accion Venture Lab, FMO en Quona Capital, die samen een nieuw fonds voor financiële inclusiviteit hebben opgericht. Via de netwerkapp hebben 53 interacties plaatsgevonden, onder andere over aansprekende stellingen voor de paneldiscussies. Een vraag die o.a. centraal staat: hoe kan een offline klant een actieve online gebruiker worden? Het geeft de essentie weer van de missie van Accion Venture Lab: financiële technologie toegankelijk maken voor iedereen. Een prachtig maatschappelijk doel, waaraan we iedere dag wel een bijdrage willen leveren.

Deel deze case op

  • Google+
  • Pinterest
Deel op LinkedIn