071 56 01 660
  • nl
  • en
071 56 01 660
  • nl
  • en

18 unieke conferenties EU2016

Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport — EU voorzitterschap

“Iedere bijeenkomst moet interactief zijn en het verschil maken.” Zo luidde de opdracht van minister Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om 18 unieke evenementen en conferenties te organiseren tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap. Na een uitgebreid aanbestedingstraject werden wij dé gespecialiseerde partner om voor al deze conferenties de meest impactvolle vorm te bedenken.

Aanpak

De 18 conferenties met side-events vonden plaats van februari tot juli 2016, waaronder de grote kick off bijeenkomst over antibiotica-resistentie, een bewustwordingsevent over food product improvement, de informele raadsvergadering voor alle EU-ministers van Volksgezondheid en de eHealth week in de Beurs van Berlage. Voor ons was steeds de vraag: hoe kunnen we zoveel mogelijk impact creëren? Geen standaard bijeenkomst, maar de werkvorm bedenken die de inhoud tot leven brengt. Op het MEA-terrein bij Amsterdam was een speciale congreslocatie gebouwd. Binnen deze gestandaardiseerde omgeving wilden we toch iedere keer verrassen, en een plan en concept bedenken dat de inhoud en doelen van dat specifieke evenement versterkte. Speciaal voor dit project hadden we daarom een team samengesteld, dat helemaal toegewijd was aan de 18 VWS-conferenties.

Resultaat

Alles had een reden – het programma, het creatieve concept, de communicatiemiddelen, de aankleding – zodat er echt op maat gesneden evenementen ontstonden. Dat kwam over, dat raakte! Zodat de discussies tussen alle EU-ministers, doorspekt waren van een gevoel van urgentie en resultaat opleverden. Zo werd een intentieverklaring opgesteld voor een gezamenlijke aanpak van antibiotica-resistentie, het fundament gelegd voor een dementie-vriendelijke samenleving en komt gezonde voeding permanent op de EU-agenda te staan. Ook was men er zeer over te spreken dat voor het eerst patiënten een rol speelden in het programma van de eHealth week.

European Best Event Awards 2016 - Best Conference (brons) / Meeting Design (zilver)

Deel deze case op

  • Google+
  • Pinterest
Deel op LinkedIn