← Onze inspiratie

Beleving op afstand met virtual reality

De inzet van een virtual reality film is één van de manieren waarmee je een onvergetelijke indruk kunt maken tijdens een event. Een VR-film komt heel echt over en is om die reden een geweldige manier om mensen mee te nemen in een beleving. Je waant je als het ware op de getoonde plek, omdat je er 360° in zit.

Bij alle vragen die we krijgen, kijken we hoe we de inhoud van de opdrachtgever kunnen vertalen naar de juiste vorm. Inhoud die het verschil maakt en waarmee je bijvoorbeeld feedback krijgt op je plannen, samen een bedrijfsstrategie uitwerkt, een doorbraak forceert door anders te kijken en hoort wat er echt speelt. Aanhaken bij het proces van de opdrachtgever en heldere communicatie zijn onmisbare schakels om samen verder te komen. Van visie naar strategie en van creatie naar een strakke uitvoering.

Impact creëren
Zo ook bij Landal GreenParks, die ons benaderde om hun jaarlijkse managementbijeenkomst te organiseren voor 400 managers en medewerkers uit de verschillende Landal GreenParks. Centraal staat de vraag hoe ze het groene Landal-hart kloppend kunnen houden ondanks de groei van het bedrijf en ondanks de brede spreiding van de parken en kantoren over Europa. We vertalen dit in een concept dat helemaal om de gast en de groene beleving draait. Een van de middelen die we inzetten om impact te creëren, is een VR-film.

Toewijding die tastbaar wordt
De bijeenkomst zal beginnen met een bijzondere kick-off. Voordat de algemeen directeur aan het woord komt, krijgen de aanwezige Landal-medewerkers een VR-film te zien, die ze onderdompelt in een dag op het park. Iedereen in de zaal zet een VR-bril op en bij alle medewerkers tegelijk begint de film te spelen. Betrokkenheid en gedrevenheid van de medewerkers lopen als een rode draad door de film. Zo ontmoeten ze de vrouw die om 6 uur ’s ochtends broodjes staat te bakken voor het ontbijt in het park, de mannen die de huifkar besturen op weg naar de wijnboerderij, de dame van het entertainment team en de kok die gerechten bereidt met ingrediënten van lokale boeren. Voor de medewerkers in de zaal voelt het alsof zij de gasten zijn. Een VR-film komt heel echt over en is om die reden een geweldige manier om mensen mee te nemen in de beleving.

Op tijd beginnen
Tegelijkertijd zit het script zo in elkaar dat het perspectief ook weer uitzoomt, zodat de medewerkers zich kunnen identificeren met de gemeenschappelijke Landal-waarden. Als de film klaar is, klinkt er een daverend applaus. De toon is gezet voor een dag waarbij ze in de voetsporen van een Landal-gast zullen treden. Achteraf is de film verspreid onder alle medewerkers, zodat iedereen het groene hart van Landal GreenParks kan beleven.

Als je virtual reality als medium wilt inzetten, is het belangrijk om op tijd te beginnen. Net als bij een reguliere film valt of staat de impact ervan bij goede inhoud, die we daarna doorvertalen in een storyboard en script. Vervolgens komt het aan op de uitvoering en afwerking.

Klik hier voor de vlog van het totale evenement!