Mr. Z

Pels Rijcken Droogleever & Fortuijn — Werving & Selectie

Advocatenkantoor Pels Rijcken Droogleever & Fortuijn is zes jaar geleden gestart met de organisatie van een jaarlijkse masterclass voor uitmuntende rechtenstudenten in hun derde en vierde studiejaar. Tijdens deze driedaagse masterclass ervaren studenten hoe het is om bij Pels Rijcken te werken. De masterclass, genaamd Mr. Z, is één van de belangrijkste wervingsinstrumenten. Na enkele edities is besloten om Mr. Z een dynamischer en meer aansprekend karakter te geven.

Werken bij Pels Rijcken is een buitengewone kans voor jonge meesters. Van daaruit ontwikkelen we het concept Meesterzet, oftewel Mr. Z. In deze arbeidsmarktcampagne gaat het om slim werven: een indruk krijgen van de competenties van de studenten en de rechtenstudenten tegelijkertijd binden aan Pels Rijcken. We geven hun daarom een gevoel van belangrijkheid en richten speciaal voor hen een huis in. Daar zullen zij drie dagen lang een situatieschets van hun toekomst maken, waarbij ze inhoudelijk en sociaal worden uitgedaagd. Met fictieve cases, het voorbereiden van een zaak, leren pleiten en debatteren. Het ludieke assessment komt samen in een slotpleidooi bij de Hoge Raad.

Mr. Z zorgt bij de studenten voor een zeer positieve houding naar Pels Rijcken als mogelijke toekomstige werkgever. Op haar beurt krijgt Pels Rijcken een duidelijk beeld van de competenties van deze studenten en ontstaat er een relatie, die een belangrijke rol zal spelen in de verdere werving en selectie van topadvocaten.

"De masterclass mr. Z was bij Obsession in goede handen. Zij wisten een mooie vertaalslag te maken van onze wensen naar een dynamisch en aansprekend programma voor derde- en vierdejaars rechtenstudenten."

R. Funnekotter
Manager Recruitment / Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V.