De wereld van Electronic Arts

EA World — Retail event

December is de belangrijkste verkoopmaand voor de games van Electronic Arts. Ze zijn op zoek naar een eventconcept waarmee ze in oktober hun belangrijkste games op een bijzondere manier kunnen presenteren aan retailers, inkopers en verkopers in Nederland én België.

We ontwikkelen een concept, waarbij de wereld van EA en haar top-10 games letterlijk tot leven komt: EA World. De unieke elementen van een game visualiseren we in werelden waarin je de game kunt spelen, zoals een voetbalstadion, een woestijn of een snowboardhelling. We zetten in op perspresentaties en nodigen ook inkopers en duizend medewerkers van grote ketens uit om de games te ervaren.

EA World levert Electronic Arts op meerdere vlakken resultaat op. Het is één grote merkbeleving, waarbij ze in een keer de ogen van alle relevante pers op zich gericht krijgen. Alle grote inkopers weten bovendien precies wat er gaat gebeuren en door duizend verkopers de games te laten ervaren, creëren we merkambassadeurs. De omvang van EA World heeft een impact op alle aanwezigen die niet met één event per game geëvenaard had kunnen worden. Deze impact zorgt ervoor dat EA de gewenste top-of-mind positie krijgt bij retailers en pers, die er op hun beurt voor zorgen dat EA in de decemberperiode duidelijk aanwezig is in de winkels en in het gamenieuws.